0
0.00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.


Wat doet een zadelpasser?

juni 27, 2023
Veel mensen vragen zich af waarom het nodig is om een zadelpasser naar hun zadel te laten kijken. Het antwoord hierop is eigenlijk heel simpel: een slecht passend zadel kan grote gevolgen hebben voor zowel de ruiter als het paard. Helaas wordt dit nog vaak onderschat en denken mensen dat een zadel "past" omdat het er goed uitziet. In deze blog wordt uitgelegd waarom het belangrijk is om regelmatig een zadelpasser te laten komen en wat de mogelijke gevolgen zijn als je dit niet doet. Lees snel verder!

De zadelpasser

Een zadelpasser is een specialist die zich richt op het aanmeten en aanpassen van zadels die perfect passen bij de anatomie van zowel het paard als de ruiter. Doordat het zadel een essentieel onderdeel van het harnachement van het paard is, wil iedere ruiter het best passende zadel voor zijn of haar paard. Wanneer een zadelpasser wordt ingeschakeld, zal hij of zij eerst het paard en de ruiter observeren om te bepalen welk type zadel het beste past. Vervolgens zal de zadelpasser het zadel aanpassen om ervoor te zorgen dat het perfect past bij de anatomie van het paard en de ruiter. Dit kan betekenen dat de vulling van het zadel wordt aangepast of dat er andere aanpassingen worden gedaan om ervoor te zorgen dat het zadel optimaal past.

Beschadiging van je zadel

Het kan gebeuren dat het zadel beschadigd raakt of er breekt iets af. Ook dan kunnen ruiters met hun zadel bij de de zadelpasser terecht! Wanneer je een zadelpasser inschakelt om je zadel te repareren, zal het zadel eerst grondig geïnspecteerd worden om te zien welke onderdelen vervangen of gerepareerd moeten worden. Na deze beoordeling dan zal de zadelpasser deze vakkundig repareren. Daarna wordt het zadel schoongemaakt en opnieuw afgewerkt, zodat het er weer als nieuw uitziet. Bij Zadelmakerij Nugteren bieden wij deze service ook aan. Met onze expertise wordt jouw zadel perfect hersteld en kun je snel weer gebruikmaken van jouw zadel. Bekijk onze zadelmakerij!

Paard in bouw veranderd

Het kan gebeuren dat je paard in de loop der tijd verandert van bouw door bijvoorbeeld training of groei. Als je merkt dat het zadel niet meer goed past en je paard ongemakken ervaart tijdens het rijden, dan is het tijd om een zadelpasser in te schakelen. Een goede zadelpasser kan namelijk tot op zekere hoogte het zadel aanpassen aan de nieuwe lichaamsvorm van je paard, zodat het weer perfect past en je paard zich comfortabel voelt tijdens het rijden. Hierdoor kunnen blessures worden voorkomen en kan je paard weer optimaal presteren. Door de zadelpasser in te schakelen weet je zeker dat het zadel weer goed ligt. Zo kan jij weer met een gerust hart gaan rijden en genieten van de tijd met jouw paard!

Zadelpasser geeft advies

Aangezien een zadelpasser veel ervaring en kennis heeft op het gebied van zadels en paarden kan hij of zij goed deskundig advies geven over welk zadel het beste past bij het paard en de ruiter. Daarnaast kan hij of zij  ook advies geven hoe je het zadel moet onderhouden, zodat jij als ruiter zo lang mogelijk van kan genieten van jouw zadel. Het inschakelen van een zadelpasser is dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het zadel perfect past bij zowel het paard als de ruiter. Door het regelmatig laten nakijken en aanpassen van het zadel, kunnen mogelijke blessures en ongemakken voorkomen worden en kan het paard optimaal presteren. Als er beschadigingen aan het zadel zijn, kan de zadelpasser deze vakkundig repareren. De zadelpasser kan jou ook inhoudelijk advies geven op het gebied van zadels en het onderhoud hiervan. Dus, als je zadel toe is aan reparatie of je wilt gewoon wat kleine aanpassingen laten doen, twijfel dan niet en schakel een ervaren zadelpasser zoals Maarten van Zadelmakerij Nugteren in. Door gebruik te maken van onze zadelpasservice haal je ontzettend veel ervaring en expertise in huis. Wil je contact met ons opnemen? Vul dan ons contactformulier in!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram