Ponyzadels

Aanbod ponyzadels

Ponyzadel nodig voor de kleinste?

Naast paardenzadels hebben we ook ponyzadels in het assortiment. Geef bij het maken van een afspraak altijd even door hoe groot de pony is, dan kunnen we rekening houden met de zadelselectie die we meenemen.

Dressuur-, spring of veelzijdigheidszadel nodig? Heb jij een pony staan van  je dochter of rijdt jij nog op een pony en ben je toe aan een nieuw zadel? Dan ben je bij ons aan het goede adres. We hebben ponyzadels in alle soorten en maten van verschillende merken. Degene die op een pony rijdt is vaak wat kleiner en heeft daarom ook een zadel met een kleinere zit nodig. We kijken zorgvuldig naar welk zadel bij jouw pony en bij jou past, zodat jullie weer een tijd vooruit kunnen. Voor kinderen proberen we een passend zadel te vinden waarin ze nog een lange tijd kunnen groeien. Maar het moet niet te groot zijn. Dat is een precies werk en daarom komen we graag het zadel passen op locatie. De ruiter moet ook altijd een stuk rijden zodat we kunnen zien of de houding en zit van de ruiter goed is in het zadel.

Welk merk past bij jullie?

We hebben heel erg veel merken in het assortiment. Dat zorgt ervoor dat er altijd wel een passend zadel te vinden is voor jou. Maar wie weet heb je al een voorkeur, geef dit dan altijd even door voorafgaand aan de afspraak.

Of we het perfecte zadel voor jou vinden hangt af van jou, je paard, jullie niveau en natuurlijk het budget. Omdat op ponyzadels vaak ook ponyruiters zitten moeten we rekening houden met de groei. Er is een hoop aan te passen aan een zadel, maar de zit kan je niet vergroten. Daarom moeten we zorgen dat we de juiste inch maat uitzoeken waar de ruiter nu goed in zit, maar wel nog even in vooruit kan. We werken o.a. met deze merken: Albion, Anatomica, Equipe, Euroriding, Prestige, Passier, Kentaur en WintecStuk voor stuk goede merken waarmee je jaren vooruit kan. Maar je moet niet teveel groeien!

De meeste modellen zijn standaard in bruin en zwart te verkrijgen of aan te passen naar jouw wensen. We hebben daarnaast alle maten beschikbaar, van smalle tot brede boom en van kleine tot grote zit. Vraag altijd even naar de mogelijkheden, want we hebben ook veel ervaring met maatwerk.

Tweedehands ponyzadel

Van verschillende merken hebben we ook tweedehands ponyzadels te koop. Stuk voor stuk nog goede zadels die nagekeken zijn voordat we ze aanbieden. Bel om te vragen wat er beschikbaar is aan tweedehands zadels.

ponyzadels, zadelpasservice, passervice, zadels meten, zadel passen,
ponyzadels, dressuurzadels, springzadels, zadelpasservice, zadels aanmeten, pony springzadel
ponyzadels, tarieven van zadelpasservice, zadelpasservice, zadel passervice, zadelreparatie, zadels, dressuurzadels, springzadels, tweedehands zadels, veelzijdigheidszadels, ponszadels

Zadelpasservice op locatie

De werkplaats huist in Hierden, maar we werken door het hele land. We komen graag op locatie om met jou het beste ponyzadel te vinden. Om ons alvast te voorzien van informatie kan je het contactformulier invullen. We vragen naar achtergrond informatie over je pony en jou als ruiter. Daarna nemen we telefonisch contact met je op om een afspraak te maken. Dan nemen we een breed assortiment aan zadels mee van verschillende merken. Zorg ervoor dat we jouw pony even zonder zadel kunnen zien. Door middel van naar de pony te kijken en de rug te voelen krijgen we al erg veel informatie. We kijken onder andere naar:

  • Eventuele afwijkingen en/of bijzonderheden
  • De bouw van de pony, zoals een hoge schoft of lengte van de rug
  • Of er gevoelige of pijnlijke plekken zijn in de rug of schouders van de pony
  • De bespiering en spierspanning

Met deze informatie kunnen we dan de eerste zadels gaan passen. Daarbij vallen er al snel een aantal ponyzadels af, omdat ze niet goed liggen op de rug van de pony en dat is al te zien voordat je erop stapt. Zijn er een aantal zadels die goed liggen? Dan stap je op je pony en kijken we mee met het rijden in stap, draf en galop, op de linker en rechter hand. Dan is het belangrijk dat het goed op je pony blijft liggen en of jij er een goede houding in hebt.

Uit de passessie blijft een zadel over dat het beste past. Dat wordt jouw nieuwe zadel als jij er ook goed in zit! Als je geluk hebt ligt het zadel direct goed op jouw pony, maar vaak moeten er nog (kleine) aanpassingen gedaan worden. Sommige aanpassingen kunnen ter plaatse gedaan worden en anders nemen we het dressuurzadel mee naar de werkplaats. Na de aanpassingen komen we zo snel mogelijk bij je terug om het zadel af te leveren en nogmaals te kijken bij het rijden. We willen zeker weten dat het zadel goed ligt en het met een gerust hart achterlaten.

Onderhoud je dressuurzadel

Om een zadel lang te kunnen gebruiken en goed te houden voor je pony moet je het goed onderhouden. Dit kan op verschillende vlakken.

Om het zadel goed te houden is het noodzakelijk om het regelmatig schoon te maken en in te vetten. Daarnaast adviseren we om het zadel elk half jaar te laten te controleren. Wie weet is je pony veranderd of zijn de kussens een beetje ingezakt. Blijf daarom altijd het zadel checken. We helpen jou daar graag bij. Als je een zadel bij ons gekocht hebt en we komen binnen 6 maanden het zadel opvullen dan betaal je alleen voorrijkosten. De opvulling krijg je van ons!