Dressuurzadels

Aanbod dressuurzadels

Op zoek naar een dressuurzadel?

Dressuurzadels zijn in vele varianten en merken te verkrijgen voor pony’s en paarden. Ze hebben allemaal hun eigen kenmerken. Of het zadel bij je past hangt van jou en je paard af.

Om zeker te weten of het zadel bij jou en je paard past maken we graag een afspraak om langs te komen. Van tevoren horen we graag jouw verhaal over jou en je paard. Zo kunnen we een inschatting maken wat bij jullie zou kunnen passen. Voor de zadelpasservice nemen we een breed assortiment zadels mee, zodat je verschillende merken dressuurzadels kan passen. We nemen ruim de tijd voor je om het juiste zadel voor je aan te meten en hét zadel met een gerust hart achter te laten. Zijn er later toch problemen? Neem dan altijd contact met ons op.

Welk merk past bij jullie?

Voor ieder paard en iedere ruiter is er een zadel. Net zoals dat op elk potje een dekseltje past. We zoeken graag met jou naar dé perfecte match.

Of we de perfecte match voor jou vinden hangt af van jou, je paard, jullie niveau en natuurlijk je budget. Deze vier factoren zijn belangrijk bij de afweging welk zadel je gaat kiezen. Maar we geven je ruim keus. We werken o.a. met deze merken: Albion, Anatomica, Equipe, Euroriding, Prestige, Passier, Kentaur en WintecStuk voor stuk goede merken waarmee je jaren vooruit kan mits je het zadel goed onderhoud.

We leveren altijd een zadelhoes bij jouw nieuwe dressuurzadel. De meeste modellen zijn standaard in bruin en zwart te verkrijgen of aan te passen naar jouw wensen. En ook in de maat is er veel keus: er is veel variatie van smal tot breed en van klein tot groot.

Tweedehands dressuurzadel

Van verschillende merken hebben we ook tweedehands dressuurzadels te koop. Stuk voor stuk nog goede zadels die nagekeken zijn voordat we ze aanbieden.

dressuurzadels, Zadelmakerij Nugteren, zadelpasservice, dressuurzadels
Dressuurzadels, Albion zadels, Albion, zadels, dressuurzadel, Albion dressuurzadel, zadelmakerij, Zadelmakerij Nugteren, zadelpasservice, zadel aanmeten, zadelreparatie, reparatie zadel
Dressuurzadels, Amerigo dressuurzadel, zadelmakerij, zadelpasservice, zadel passervice, dressuur, zadels, dressuurzadel te koop, te koop

Zadelpasservice op locatie

De werkplaats huist in Harderwijk, maar we werken door het hele land. We komen graag op locatie om met jou het beste dressuurzadel te vinden. Voordat we een afspraak maken is het fijn als u vast het intake formulier voor een zadelafspraak wilt invullen. Daarin vragen we alvast naar informatie over jou en je paard. Dan weten we al iets meer over de combinatie voordat we telefonisch contact opnemen. We maken dan graag een afspraak met jou. We nemen je graag vast even mee door een zadelafspraak. Hoe verloopt dat nou ongeveer? Het is natuurlijk niet helemaal in beton gegoten, maar zo krijg je vast een impressie.

Zorg ervoor dat je paard klaar staat voor de afspraak. Het is fijn als hij alvast schoon is en we voortvarend te werk kunnen gaan. De zadelmaker beoordeelt het paard eerst in stilstand. Hierbij onderzoekt hij globaal de rug van het paard. Er wordt dan gekeken naar het volgende:

  • Eventuele afwijkingen en/of bijzonderheden
  • De bouw van het paard. Hierbij kan je denken aan de hoogte van de schoft of de lengte van de rug
  • De schouders en de rug worden gecontroleerd op gevoeligheden of pijnlijke plekken
  • De bespiering en spierspanning van het paard.

Vervolgens passen we (jouw eigen zadel) een aantal zadels in stand en kijken hoe deze liggen om de goede opties eruit te filteren. In stilstand vallen een aantal dressuurzadels af omdat ze simpelweg niet mooi aansluiten op de rug. De zadels die in stilstand goed lijken te liggen testen we daarna tijdens het rijden. De zadelmaker ziet het graag even in stap, draf en galop, links en rechtsom. Hij kijkt naar hoe het zadel op het paard ligt en naar de houding en zit van de ruiter. Het zadel is de balans tussen paard en ruiter, dat moet voor beide kloppen!

Als je geluk hebt ligt het zadel direct goed op jouw paard, maar vaak moeten er nog (kleine) aanpassingen gedaan worden. Sommige kunnen ter plaatse gedaan worden en anders nemen we het dressuurzadel mee naar de werkplaats. Na de aanpassingen komen we zo snel mogelijk bij je terug om nogmaals te kijken of het zadel goed ligt tijdens het rijden. Past het nu helemaal perfect? Dan leveren we het zadel meteen af. We willen zeker weten dat het zadel goed ligt en het met een gerust hart achterlaten.

Onderhoud je dressuurzadel

Om een zadel lang te kunnen gebruiken en goed te houden voor je paard moet je het goed onderhouden. Dit kan op verschillende vlakken.

Om het zadel goed te houden is het noodzakelijk om het regelmatig schoon te maken en in te vetten. Daarnaast adviseren we om het zadel minimaal elk jaar, het liefst twee keer per jaar, te laten te controleren. Wie weet is je paard veranderd of zijn de kussens een beetje ingezakt. Blijf daarom altijd het dressuurzadel checken. We helpen jou daar graag bij. Als je een nieuw zadel bij ons gekocht hebt en we komen binnen 3 maanden het zadel nakijken en eventueel opvullen dan betaal je alleen voorrij- en consultkosten. De opvulling krijg je van ons!

Dressuurzadel voor een goede zit

Een dressuurzadel wordt vaak gebruikt door ruiters die voornamelijk recreatief of wedstrijd rijden. Dressuurzadels moeten een comfortabele zit geven door het lange zweetblad en de vaak wat diepere zit. Per zadel zijn hierin natuurlijk veel variaties en elk merk heeft zo zijn eigen kenmerken. Naast het lange zweetblad en de diepe zit is de singel bevestigd onderaan het zweetblad. Zo kan jij als ruiter meer contact hebben met jouw paard tijdens het rijden. De fijne zit in een dressuurzadel moet ervoor zorgen dat jij kleine hulpen kunt geven.