0
0.00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.


TWEEDEHANDSZADELS KOPEN

Een zadel is een product dat een lange tijd mee kan als er goed voor gezorgd wordt. We merken dat tweedehands zadels enorm gewild zijn en dat is niet voor niets!

Elke week verkopen we een gevarieerd aanbod aan tweedehands zadels. We hebben tweedehands dressuur-, spring- en veelzijdigheidszadels van uiteenlopende merken. Het zijn stuk voor stuk nog goede zadels die volledig nagekeken en waar nog nodig aangepast zijn. Omdat we afhankelijk zijn van het aanbod dat we krijgen wisselt het beschikbare aantal tweedehandse zadels per week, of zelfs per dag. Vraag daarom altijd even naar de beschikbare zadels. Wie weet zit er een geschikt zadel tussen voor jou.


NEEM CONTACT OP
Zadelreparatie, zadels passen, zadelmakerij, Zadelmakerij Nugteren, zadel onderhoud, zadels

Tweedehands zadelpasservice aan huis

De thuisbasis van Zadelmakerij Nugteren ligt in Harderwijk, maar we komen graag op locatie om met jou het beste (tweedehands) dressuur-, spring- of veelzijdigheidszadel te vinden voor jou en je paard of pony. Wil je een afspraak maken?  Vul dan even het contactformulier.
We vragen je alvast wat informatie op te geven, zodat we telefonisch contact met je op kunnen nemen met achtergrondinformatie. Hiermee maken we een selectie die bij jullie zou kunnen passen uit de voorraad tweedehands zadels. Deze nemen we mee naar de afspraak.

Tijdens de afspraak checkt de zadelmaker het paard in stilstand. Zorg ervoor dat het paard schoon klaar staat voor de afspraak. Dan kan je meteen aan de slag! De zadelmaker doet globaal onderzoek naar de rug. Denk daarbij aan:

1. Eventuele afwijkingen en/of bijzonderheden
2. De bouw van het paard. Hierbij kan je denken aan de hoogte van de schoft of de lengte van de rug.
3. De schouders en de rug worden gecontroleerd op gevoeligheden of pijnlijke plekken
4. De bespiering en spierspanning van het paard.

Vervolgens wordt de selectie tweedehands zadels gepast en vallen daardoor al een aantal zadels af doordat ze niet goed aansluiten op de rug. Degene die wel goed lijken te liggen worden gepast tijdens het rijden. De zadelmaker ziet het graag stap, draf en galop op de linker en rechter hand. Daarnaast neemt hij ook de houding en zit van de ruiter onder de loep. Het zadel is de balans tussen ruiter en paard. Dat moet voor beide kloppen!


NEEM CONTACT OP

Onderhoud je tweedehands zadel

Om een zadel lang te kunnen gebruiken en goed te houden voor je paard moet je het goed onderhouden. Dit kan op verschillende vlakken.

Om het zadel goed te houden is het noodzakelijk om het regelmatig schoon te maken en in te vetten. Zeker een zadel wat al veel gebruikt is, zoals een tweedehands zadel, is er wat meer onderhoud nodig. Daarnaast adviseren we om het zadel elk half jaar te laten te controleren. Wie weet is je paard veranderd of is het zadel veranderd. Blijf daarom altijd het zadel checken. We helpen jou daar graag bij.


ONDERHOUD
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram