Veelzijdigheidszadel

Aanbod veelzijdigheidszadels

Veelzijdigheidszadel

Wil jij een zadel waarmee je kunt springen en dressuurrijden? Misschien is een veelzijdigheidszadel dan iets voor jou. Een veelzijdigheidszadel is een allround zadel dat voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden.

Of een veelzijdigheidszadel geschikt is voor jou hangt af wat je wilt in de paardensport. Wil jij graag met één zadel uit de voeten kunnen, lekker recreatief rijden of vind je het gewoon een fijn zadel? Dan kan een veelzijdigheidszadel zeker wat voor jou zijn. We helpen je graag om het perfecte zadel voor jou en je paard te vinden. Vul alvast het contactformulier in om ons meer informatie te geven over jou en je paard. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen. Met de informatie maken wij een inschatting welke zadels we mee moeten nemen voor onze afspraak. Op die manier krijg je ruim keuze en kan je direct een aantal zadels uit proberen als die goed liggen op je paard.

In de veelzijdigheidszadels hebben wij o.a. de volgende merken: Euroriding, Prestige, Kentaur en Wintec. Op deze website kan je het aanbod bekijken. Staat het zadel dat je interesseert er niet tussen? Vraag altijd even naar de mogelijkheden. We zoeken graag met je mee naar het perfecte veelzijdigheidszadel voor jullie.

Tweedehands veelzijdigheidszadels

Naast nieuwe zadels zijn er ook tweedehands veelzijdigheidszadels. Voordat we deze aanbieden worden de zadels uitvoerig gecontroleerd en waar nodig aangepast/gerepareerd. Het zijn stuk voor stuk nog goede zadels die nog een lange tijd mee kunnen gaan. Het voordeel van een tweedehands zadel is dat de prijs lager ligt. Je vindt de tweedehands veelzijdigheidszadels in onze webshop.

Zadelpasservice op locatie

Om zadels aan te meten komen we altijd bij jou op locatie om het paard en jullie als combinatie te bekijken. Hiervoor kunnen we een afspraak maken nadat je het contactformulier hebt ingevuld. Hierin geef je al wat meer informatie over jou en je paard, zodat de zadelmaker een goed beeld krijgt van de situatie. We nemen telefonisch contact met je op om de informatie door te nemen en een afspraak te plannen. Op die manier kunnen we een selectie zadels maken om mee te nemen naar de afspraak.

Zorg ervoor dat je jouw paard netjes klaar hebt staan zodat we direct kunnen beginnen met zadels passen. De zadelmaker bekijkt vervolgens het paard in stilstand en onderzoekt globaal de rug van het paard. Hierbij kijkt hij naar:

  • Eventuele afwijkingen en/of bijzonderheden
  • De bouw van het paard, zoals de hoogte van de schoft of lengte van de rug
  • Of er gevoeligheden of pijnlijke plekken zijn in de rug of schouders van het paard
  • De bespiering en spierspanning

zadelpasservice, zadel aanmeten, zadels passen, paard controleren, Zadelmakerij Nugterenzadelpasservice, zadel aanmeten, zadel controleren, zadel passen, albion zadel, dressuurzadel aanmetenZadelmakerij Nugteren, zadel passen, zadelpasservice, veelzijdigheidszadels, dressuurzadels, Albion zadel, zadel aanmeten

Dan gaan we door naar het pasgedeelte. In stilstand past de zadelmaker een aantal zadels. Daarbij blijkt snel dat er een aantal zadels niet goed passen doordat ze bijvoorbeeld niet goed aansluiten op de rug. De zadels die dan overblijven worden bekeken tijdens het rijden. De ruiter rijdt het paard links- en rechtsom in stap, draf en galop. En hij kijkt naar de houding en zit van de ruiter. De zadelmaker beoordeelt de zadels een voor een zodat de beste over blijft. Het zadel is de balans tussen ruiter en paard. Die moet optimaal zijn!

Als je geluk hebt ligt het zadel direct helemaal goed op jouw paard, maar vaak moeten er nog (kleine) aanpassingen gedaan worden. Sommige kunnen ter plaatse gedaan worden en anders nemen we het veelzijdigheidszadel mee naar de werkplaats. Na de aanpassingen komen we zo snel mogelijk bij je terug om het zadel af te leveren en nogmaals te kijken bij het rijden. We willen zeker weten dat het zadel goed ligt en het met een gerust hart achterlaten.

Onderhoud je veelzijdigheidszadel

Om een zadel lang te kunnen gebruiken en goed te houden voor je paard moet je het goed onderhouden. Dit kan op verschillende vlakken.

Om het zadel goed te houden is het noodzakelijk om het regelmatig schoon te maken en in te vetten. Daarnaast adviseren we om het zadel elk half jaar te laten te controleren. Wie weet is je paard veranderd of zijn de kussens een beetje ingezakt. Blijf daarom altijd het veelzijdigheidszadel checken. We helpen jou daar graag bij. Als je een zadel bij ons gekocht hebt en we komen binnen 6 maanden het zadel opvullen dan betaal je alleen voorrijkosten. De opvulling krijg je van ons!

Veelzijdigheidszadel

Veelzijdigheidszadels zijn zeer geschikt voor de dressuur- en springsport, omdat het model tussen een spring en dressuur zadel in zit. Het zweetblad is korter dan bij een dressuurzadel en wat minder rond en kort dan bij een springzadel. De zit van een dergelijk zadel kan erg variëren van heel plat naar een wat diepere zit. Je kan zeggen dat een veelzijdigheidszadel een allround zadel is. En ideaal voor ruiters die recreatief rijden.