Zadelreparatie & onderhoud

Tarieven en voorwaarden

Zadelreparatie

Naast de zadelpasservice, controle en aanpassen van zadels, doen wij ook aan zadelreparatie en onderhoud in onze zadelmakerij. Door intensief gebruik van het zadel komt er natuurlijk een moment dat het gaat slijten of dat er iets kapot gaat.  Dat is helemaal niet erg. We kunnen het voor jou repareren! De zadelmakerij is gevestigd in Harderwijk, maar we werken door het hele land. 

Wij willen niet alleen een passend zadel verzorgen en nieuwe zadels aanmeten, maar ook gebruikte zadels goed onderhouden. In onze zadelmakerij kunnen wij alle reparaties aan jouw zadel doen. Ook als we eerst langs moeten komen om de slijtage te bekijken is dat geen probleem. Is het een simpele ingreep aan jouw zadel dan kun je het zadel altijd langs brengen of we komen het ophalen!

  • Kwaliteitsreparaties
  • Opvullen van zadels
  • Geheel vernieuwen van de vulling
  • Aanpassen van zadels en tuigen
  • Vervangen singelstoten
  • Verbreden of versmallen van het zadel
  • Maatwerk

Weet je niet zeker of jouw zadel voor een zadelreparatie in aanmerking komt? Bel ons dan gerust wat de mogelijkheden zijn. We hebben veel ervaring in het repareren van dressuur-, spring- en veelzijdigheidszadels en gaan met plezier aan de slag met jouw zadel. Het doel is om jou nog vele jaren plezier te laten beleven aan het zadel, zodat we voorlopig geen zadel hoeven aan te passen.

Zadel onderhoud

Door voeding, training en andere omstandigheden kan een paard of ruiter veranderen en daarnaast kan door gebruik het zadel ook aanpassen. Daarom adviseren we het zadel elk half jaar te laten controleren en zo nodig onderhoud te laten ondergaan. 

Nadat je een zadel koopt voor jouw paard kan er daarna altijd nog iets veranderen. Na aanschaf van een zadel is de eerste keer opvullen altijd gratis, mits je dit binnen 6 maanden na aanschaf plant. Om dit goed te kunnen doen nemen we het zadel mee naar de zadelmakerij. We streven ernaar het zadel binnen twee weken weer bij jou af te leveren. Zodra de aanpassingen gedaan zijn bellen we je om een afspraak te maken.

Ook voor het controleren van jouw huidige zadel komen we op locatie. Zo kunnen we het paard onder het zadel zien en een goed advies geven.  Alleen als we het zadel op de rug van het paard met de ruiter erop kunnen zien is het mogelijk om de ligging van het zadel duidelijk te krijgen.