Zorgvuldig zadels passen in Flevoland

Ben jij op zoek naar een goede zadelpasservice in Flevoland? Dan ben je nu op het juiste adres. Zadelmakerij Nugteren komt graag op locatie in Flevoland. Dit ligt ook erg dicht bij de thuisbasis in Hierden. Daar vandaan rijden we naar alle uithoeken van Nederland. 

Zadelpasservice dressuur- en springzadels

Om een dressuurzadel of springzadel goed aan te meten komen we bij jou op locatie om je paard te zien, en jullie als combinatie te zien. Wij vinden het belangrijk om een zadel met zorg en precisie aan te meten. Dit kan niet zonder de combinatie van paard en ruiter gezien te hebben. Vooraf aan de afspraak horen we graag al een aantal details over het paard, jou als ruiter en jullie als combinatie. Dat gaat dan om de bouw van het paard, niveau van de ruiter en eventuele blessures of andere bijzonderheden. Dit kun je invullen in een contactformulier op de website.

Met de informatie bij de hand nemen we contact met je op om dit nog even te bespreken. We maken een afspraak en aan de hand van het gesprek wordt er een selectie zadels meegenomen richting Flevoland. 

Tijdens de afspraak passen we een aantal zadels om te zien wat passend zou kunnen zijn voor het paard. De beste gaan we proberen, dus gaat de ruiter even rijden. De ruiter kan dan goed voelen hoe het paard erop reageert en zelf voelen of het zadel goed zit. Wij kijken ook naar de houding van de ruiter. Kan de ruiter in een goede houding op het paard rijden? Ligt het zadel goed op de rug van het paard? Voelt het paard goed tijdens het rijden? Belangrijke vragen die we beantwoorden tijdens de afspraak. Ben je op zoek naar een springzadel? Zorg dan dat je ook een sprongetje kan maken.

Zijn er nog aanpassingen nodig aan het zadel? Dan doen we die graag in de zadelmakerij, zodat we dat zo nauwkeurig mogelijk kunnen doen. Vervolgens komen we nog een keer terug om het uiteindelijke resultaat te zien. We laten het zadel alleen achter als we zeker weten dat het goed ligt. 

Voorwaarden en tarieven

Om een zadel aan te meten moeten we op locatie langs komen. Over de kosten en voorwaarden geven we graag van tevoren duidelijkheid, zodat er geen misverstanden over ontstaan. Hoe de prijzen zijn opgebouwd en wat de voorwaarden zijn, kun je allemaal teruglezen op onze website. Omdat Flevoland op kleine afstand is, lopen de voorrijkosten voor een zadelpasservice in Flevoland niet zo hoog op.

Merken Zadelmakerij Nugteren

Dit zijn de merken waar we mee werken: Albion, Ainsley, AnatomicaAmerigo, Arena, Bates, EquipeEuroridingKentaurPassierPrestige en Wintec