Zadelpasser Gelderland

Tarieven en voorwaarden

Zadelpasser Gelderland

Heb je een nieuw paard of is jouw zadel aan vervanging toe? Dan kun je bij Zadelmakerij Nugteren uit Gelderland een nieuw zadel aan laten passen. We werken met veel verschillende merken dressuur-, spring- en veelzijdigheidszadels. Natuurlijk hebben we deze zadels ook tweedehands beschikbaar. 

Het aanmeten van een zadel is een precies werk wat met aandacht gedaan moet worden. Daarom plannen we voldoende tijd in zodat we echt de tijd voor jou en jouw paard kunnen nemen. Van tevoren kun je via het contactformulier al veel informatie aan ons doorgeven zodat we alles op een rij hebben. We vragen jou in te vullen wat voor type paard je hebt, onder andere ras, hoogte en niveau. Over jou willen we ook al wat informatie ontvangen, namelijk: lengte, niveau, voorkeur voor discipline. Naar aanleiding van dit formulier nemen we contact met jou op en kunnen we snel een afspraak maken. Met de informatie in het achterhoofd kiezen we een selectie zadels uit om mee te nemen. 

Tijdens de afspraak krijgt u de mogelijkheid om veel zadels uit te proberen. We bekijken eerst uitgebreid het paard en horen graag jullie verhaal om een inschatting te maken voor een geschikt zadel. Vervolgens passen we een aantal zadels. De beste optie gaan we vervolgens uit proberen door een stuk te gaan rijden. Dan kijken we mee en zien hoe jij als ruiter erop zit. Geeft het zadel je een goede zit en is het de goede maat voor jou? En nog belangrijker: ligt het zadel goed op het paard en blijft het goed liggen tijdens het rijden? Je mag een eerlijk advies van ons verwachten en we doen er alles aan om jou het perfecte zadel te bezorgen. 

Als we een goed zadel vinden voor jullie kan het zijn dat er nog kleine aanpassingen aan gedaan moeten worden. De aanpassingen doen we het liefst in de werkplaats zodat we het precies en netjes kunnen uitvoeren. Is het klaar? Dan komen we weer bij jou op locatie om nogmaals het zadel te passen. We laten het alleen achter als we zeker weten dat jullie, jouw paard en jij, er plezier van gaan hebben!

 

Controle en service

Door voeding, training, leeftijd, blessures en de seizoenen kan een paard of ruiter veranderen en daarnaast kan door gebruik het zadel ook aanpassen. Daarom adviseren we het zadel elk half jaar te laten controleren. 

Nadat je een zadel koopt voor jouw paard kan er daarna altijd nog iets veranderen. Dit blijft natuurlijk altijd een momentopname en het heeft tijd nodig om erachter te komen of het zadel echt bij jullie past. Na aanschaf van een zadel is de eerste keer opvullen bij de zadelpasser van Gelderland altijd gratis, mits je dit binnen 6 maanden na aanschaf plant. Om dit goed te kunnen doen nemen we het zadel soms mee naar de zadelmakerij. Als het een kleine aanpassing is dan doen we dat graag ter plekke. Natuurlijk willen we het zadel vakkundig afwerken en daarom is het in sommige gevallen nodig het zadel mee te nemen naar de werkplaats. We streven ernaar het zadel binnen twee weken weer bij jou af te leveren. Zodra de aanpassingen gedaan zijn bellen we je om een afspraak te maken.

Ook voor het controleren van uw huidige zadel komen we op locatie. Zo kunnen we het paard onder het zadel zien en een goed advies geven.  Alleen als we het zadel op de rug van het paard met de ruiter erop kunnen zien is het mogelijk om de ligging van het zadel duidelijk te krijgen.

Zadel reparatie

Naast de zadelpasservice, controle en aanpassen van zadels repareren wij ook zadels in onze zadelmakerij. De zadelpasser van Gelderland is gevestigd in Harderwijk, maar we werken door het hele land.

Is jouw zadel kapot en heeft het een reparatie nodig? Bel ons dan gerust of we het zadel nog kunnen repareren. We hebben veel ervaring in het repareren van dressuur-, spring- en veelzijdigheidszadels en gaan met plezier aan de slag met jouw zadel. Het doel is om jou nog vele jaren plezier te laten beleven aan het zadel, zodat we voorlopig geen zadel hoeven aan te passen.