HIERDEN/HULSHORST –  Met haar rijke historie – Ruitersport Den Besten bestaat al sinds 1965 en is al sinds die tijd gevestigd in Hierden – gaat er nu het een en ander veranderen voor het bedrijf dat onder ruiters een écht begrip is. Vanaf 1 januari 2022 wordt de winkel opgesplitst en moeten winkelbezoekers naar Hulshorst. Met ingang van deze datum wordt een deel van het bedrijf overgenomen door Avo Diervoeders, gevestigd aan de Harderwijkerweg in Hulshorst. De winkel van Ruitersport Den Besten zal dan ook naar dit adres in Hulshorst verhuizen. 

Zadelmakerij Nugteren, gaat solo verder. Ruitersport Den Besten wordt opgesplitst. De paardensportartikelen worden overgenomen door Avo Diervoeders.
Het is nu officieel!

De Zadelmakerij blijft bestaan

Elke paardensporter kan straks dus terecht in Hulshorst, waar zij nog steeds evenveel goede producten zullen vinden om hun hobby en/of sport uit te voeren. De huidige, maar uitzwaaiende eigenaar, Maarten Nugteren, wil zich geheel gaan focussen op de zadelmakerij en zal dat doen onder de naam Zadelmakerij Nugteren. Dit zal hij vanaf een nieuwe locatie gaan doen: Zadelmakerij Nugteren vestigt zich aan de Braillestraat in Harderwijk. Vanaf die locatie – zijn werkplaats – zal hij zadels repareren, maar daarnaast zal hij op locatie ook zadels blijven aanmeten, iets waar zijn passie ligt. Door de grote hoeveelheid werk bij zijn zadelmakerij, was Nugteren al veel minder vaak aanwezig in de winkel. Nugteren blijft bereikbaar onder zijn bestaande telefoonnummer, via www.zadelmakerijnugteren én via info@zadelmakerijnugteren.nl. “De zaak was wel een beetje mijn kindje, maar ik vind het ook prettig om mij nu volledig te kunnen richten op mijn grote passie.”

Het assortiment verhuist

Ruitersport Den Besten beschikt momenteel over een webshop, die voorlopig wordt doorgezet door Avo Diervoeders. Eigenaar Anton van Omme vindt de overname van Ruitersport Den Besten een welkome aanvulling voor Avo Diervoeders, omdat straks alles wat paarden betreft onder één dak wordt aangeboden. Saskia Sanders, partner van Maarten en al jaren werkzaam bij Ruitersport Den Besten, blijft in Hulshorst verbonden aan de winkel. Het assortiment en vakbekwamheid van Saskia, waar de klanten van Ruitersport Den Besten de afgelopen jaren zo vertrouwd mee zijn geraakt, blijft onveranderd.

Er zijn bij Avo Diervoeders plannen om in de loop van 2022 de winkel te vergroten. Binnen welk tijdsbestek dat gaat lukken, is nog niet helemaal duidelijk. Tot die tijd wordt de winkel ondergebracht binnen het huidige bedrijf, aldus Van Omme: “Zodra de uitbreiding is gerealiseerd, kunnen we ook het assortiment gaan uitbreiden. Een paardenhouder kan straks voor alles bij ons terecht. Op het gebied van advies omtrent voeding doen we al heel veel en daar komen straks alle benodigde accessoires voor de paardenliefhebbers bij.”